неделя, 29 август 2010 г.

Промяна



Падат жълтите листа.
Отива си лятото, идва есента.
Природата сменя свойта дрешка,
с малко по-шарена и малко по-тежка.

Ще се оставя в плен на таз палитра нова.
Ще се загърна в сухите листа.
И с цветните си мисли ще заспя.

четвъртък, 26 август 2010 г.

Версаче от Димитровград

Събота сутрин. Чаках обаждане и предстоящо пътуване.До Пловдив. Така се бяхме рабрали. Обаждането дойде, но пътуването надмина Пловдив. Оказахме се в Димитровград. За първи път стъпвах там.

Не мечтая
безсмъртие
и пътища леки, а ватенка топла
за зимния ден. - Безсмъртно
нека остане
навеки построеното тук
от мен!
Пеньо Пенев



Град построен с бригадирския труд на хората от поколението на моите родители. Градът на поета с ватенката- Пеньо Пенев.И не на последно място градът на "Пайнер"
Хареса ми. Чисти улици, паркове и много зеленина. Сградите напомняха на много такива в София от времето на социализма. Каменни фасади и арки под тях.



Изненадата обаче дойде, от прочутия Димитровградски пазар. Уникално място. Пълно с мургави "европейци" и "маркова" стока.





Там може да видите всякава по-известна марка обувки. Дрехи на всеки известен дизайнер в света. Преобладаваше ADIDAS, NIKE,PUMA и разбира се Версаче.Прочутия дизайнер щеше да се изненада много, когато разбереше, че марковите му дрехи се харчеха за невероятните 5-10лв.Обувките вървяха средно за 2-3лв.



О, чудо на чудесата! Невероятно усещане е да стоиш сред толкова маркова стока, която се оказа, че пътува и за Илиянци в София, а и за скъпите магазини по Витошка.Тук цените са фиксирани, но може и да се пазариш. Ако сандалът е малко отлепен може да ти намалят един лев от цената.Чиста далавера. И така доволен и ти и продавача.
На пазар, като на пазар.
Важното е да става алъш-вериша.И търговията да върви.А Версаче? Проблема си е негов.

петък, 20 август 2010 г.

Германски манастир



Германския манастир "Св.Иван Рилски" е основан през 10в.Намира се до с.Герман, на 5км от София в Лозенската планина.



В края на 19век манастира е посетен от княз Фердинанд и княгиня Мария Луиза, които засаждат двете секвои от северната страна. Те стоят и до днес.Счита се, че Св. Иван Рилски е живял в манастира преди да се засели в Рила.



Мястото е много приятно за разходка, а и както се оказа доста прохладно в летните жеги.За съжаление няма място за преспиване, а и за хапване.



Така че, носете си сандвичи. От чешмата в двора тече студена и чиста водa.Следващата ми цел е Лозенския манастир.Дано да успея да го посетя след два неуспешни опита.

петък, 13 август 2010 г.

Кино, кино......

Тази седмица гледах два филма- "Aгент Солт" и "Папесата". И двата ми харесаха, въпреки че са от съвсем различен жанр. Анджелина Джоли се беше превъплатила в агент Солт.Много екшън и добре направени сцени.Много и отиват на Джоли такива роли. Другия филм е исторически и разказва за Папеса Йоана.Единствената жена-папа, за живота и и за това как се е домогнала до папския престол. Много добре направена филм.Въздействащ.Продукцията е на Италия, Германия, Англия и Испания и е от 2009г. Горещо го препоръчвам. Филмът с Анджелина Джоли е от 2010г.
Трейлър на Папесата можете да видите тук

И тук кадри от "Solt"

петък, 6 август 2010 г.

Смях до дупка

И ние си имаме Индиана Джоунс, и ние сме дали нещо на света.А дали е така, кой ще ни каже???




"Година 2012. В Созопол, за да посреща прииждащите от цял свят поклонници, е открито най-голямото летище в света, по-голямо от това в Мека, от самия Созопол и новия му квартал Бургас. Хората се извозват с автобуси в посока Стара Загора, тъй като там е краят на опашката от чакащ да зърнат надписа, написан в V-ти век върху т.нар. транспортен реликварий: "Дар от Йоан Кръстител за Бойко Борисов, Премиер Единствен на Българския народ, възкресител на Отеца, Сина и Светия Дух!" Всеки понеделник и първи петък от месеца желаещите могат да закупят с намаление от останалите в наличност кости на светията, като черепите вървят "два на цената на един". Поклонниците от Созопол се радват и на нова придобивка - възможността да пътуват с 30 минути по-бързо до Старосел по новата магистрала Йерусалим-Созопол-Старосел. Автомобилите, с които се разхождат, са произведени в Ловеч и се задвижват с газ от Трите Големи български находища. Посещавайки българското Мачу Пикчу, имат редкия шанс да видят бедрена кост и кътник от единствения европейски индианец. Той е емигрирал в България през далечната 2000 пр.н.е. предусещайки политико-икономическата криза на Америка и гоненията на конкистадорите. Негови преки потомци населяват Факултета, София - доказано е със съпоставителни ДНК анализи и писмени източници, открити от професор Б.Димитров. В новооткрития близо до Мачу Старосел Пикчу мол, "ДаМол", туристите могат да се насладят на кюфтета от истинска кайма, прокарвай ги с айрян от истинско мляко, надоено от истински доячки. От книжарница "Веселин Маринов", кръстена на великия български бард с и без китара, чужденците могат да си закупят новото луксозно издание на "Винету" с твърди корици. Всеки петък от 12:00 до 13:30 тяхното копие от книгата може да бъде подписано лично от Премиера на РБ Бойко Борисов. В новооткритата спортна зала "Мачу Старосел" всяка събота-неделя се провеждат мачлета между Г-н Борисов (от една страна) и сборна команда от 15-те най-добрите нападатели в света (от друга страна). Г-н Борисов обикновено побеждава на нула, а най-голямо шоу за зрителите е, когато сборната команда успее да отбележи гол. Парите от демо мачлетата отиват директно за подобряване на сомалийската инфраструктура и разширяване на Сомалийския залив, през който изнасяме втечнена газ за Катар и Азърбайджан. И т.н."

Из нета

Кино, кино......

Тази седмица гледах "Knight and day" с Том Круз и Камерън Диаз.Филмът е екшън и то от тия дето сме ги гледали доста. Честно- не ме впечатли. На моменти даже Камерън Диаз така преиграваше, че ми се искаше да спра да гледам. Том Круз се беше въплатил в героя, който играе най добре- доброто ченге обвинено несправедливо. Е, накрая истината възтържествува. Все пак, приятно гледане ако имате свободно време :)

Последователи