петък, 12 декември 2008 г.

Опасно месо ли?Няма такова, защото сме го изяли.

Пореден гаф с храни, но този път не от България. Ирландия е изнесла в страните от ЕС не знам колко тона месо, в което има диоксин.Браво!И никой не се е усъмнил и никой не е проверил вноса, който идва от тая Европейска страна?Защо? Ами нали е страна членка на ЕС.Това е достатъчно за да се приеме всичко, дори то да не е свинско месо. Може и да е кучешко или камилско.Идва камионът с месо на границата и никой не го проверява. Да види аджеба какво се внася. Генералният директор на НВМС каза, че нямал право да взима проби от месото.Неговите служители проверявали само етикетите на храните. Ха, така. И сега излиза, че сме внесли от това месо с диоксина.Ветеринарите ни успокояват, че няма страшно. Дори да сме яли от него в продължение на три месеца, пак няма страшно.Количествата от месото вече са под възбрана, а също така и колбасите, в които е вложено от него.Само че българинът не вярва на думи. И не ни остава нищо друто освен да се съмняваме и да се молим да не сме поели от опасното вещество.За пореден път се убеждавам, че в тая държава се действа хаотично и в разрез с всички норми.А най-вече нещата се приемат на доверие и някакви там документи.В страната има даже лаборатория, която има сертификат да прави изследвания за наличието на диоксин. Да, ама проби се пращат в Брюксел.Защото е по-близо и по-евтино.
Едно е ясно- няма контрол.И нищо не може да ни успокои.Дори и думите на директора на НВМС, че е готов да изяде една две пържолки от Ирландското месо.
Е, щом иска нека яде.Да му е сладко!
Ние ще продължим да постим.
Поне до Коледа!

Няма коментари:

Последователи

Възникна грешка в тази притурка