сряда, 7 януари 2009 г.

Хроника на една предизвестена смърт

Сега след като Русия ни спря газа нека да се запитаме дали това не можеше да се предвиди? Можеше, разбира се. Но просто нямаше кой да направи това. Защото договорът за руския газ е така направен, че да ни прави зависими само от Русия. И никой не се е сетил(или не е поискал), че трябва да има и друг алтерантивен източник на гориво в случай на криза като тази. Защото спорът между Русия и Украйна не е от вчера.Заплахи за спиране е имало поне от две години. И на никой от нашите управляващи не му идва на ум, че това може да се повтори. И така и става. И докато президента ни хвали и прехвалва и казва, че България е постигнала "Голям шлем" като е подписала този договор(цитат от 18.01.2008г.), то народа е получил "Голям шамар" с него.
И всичко това е могло да се предвиди. За да няма тези последици. А те са спиране на топлоподаването за предприятия и битови абонати.И то в най-студения месец на годината.
Решението на проблема е в намирането на други източници на гориво. И то при такива условия, които са изгодни за България.
Защото е ясно, че някой е получил комисионна от подписването на договор с Русия.
И затова сега всички ще стоим на студено.
И ще играем покер.
Само че "Голям шлем" няма да има.
За никой.

Няма коментари:

Последователи