четвъртък, 11 март 2010 г.

Вярно ли е



Много неща изчетох в пресата, но само две ми направиха силно впечатление. Едното е, че след гласуване българина е избрал за най-значимо събитие на 20-ти век българското оперно чудо. Направо не е за вярване. Тези, които избраха чушкопека за най-значимото българско техническо постижение през миналия век, сега се оказва, че са почитатели на Верди и Офенбах.







Значи, печем чушки до обяд. След това хвърляме нещо на прасето, обличаме балната си рокля и отиваме на опера.Нищо че "Хофманови разкази", която Софийската опера сега представя, била много рехаво посетена.Ето че и ние можем да бъдем културни. И ние да се наредим сред елита на Европа.
Напук на завистниците.
Милиардерите в света се били увеличили. Боже, боже! Та нали е криза. Нали световните финанси едва преживяват тези времена. Банкрути на банки, на големи корпорации. И на фона на това много повече милиардери. Вместо от милиардери да станат милионери. Обратно на всякаква логика. Иди сега не вярвай на приказките за световна конспирация. И особено на това, че кризите се предизвикват от шепа хора, които натрупват още повече богатства, докато голяма част от човечеството едва оцелява.
Всичко това надминава по важност дори скандала Дянков-Първанов.
Абе, кой се интересува от тях?

1 коментар:

Deepak Acharya каза...

I liked the first image very much :)

Последователи