четвъртък, 26 август 2010 г.

Версаче от Димитровград

Събота сутрин. Чаках обаждане и предстоящо пътуване.До Пловдив. Така се бяхме рабрали. Обаждането дойде, но пътуването надмина Пловдив. Оказахме се в Димитровград. За първи път стъпвах там.

Не мечтая
безсмъртие
и пътища леки, а ватенка топла
за зимния ден. - Безсмъртно
нека остане
навеки построеното тук
от мен!
Пеньо Пенев



Град построен с бригадирския труд на хората от поколението на моите родители. Градът на поета с ватенката- Пеньо Пенев.И не на последно място градът на "Пайнер"
Хареса ми. Чисти улици, паркове и много зеленина. Сградите напомняха на много такива в София от времето на социализма. Каменни фасади и арки под тях.



Изненадата обаче дойде, от прочутия Димитровградски пазар. Уникално място. Пълно с мургави "европейци" и "маркова" стока.





Там може да видите всякава по-известна марка обувки. Дрехи на всеки известен дизайнер в света. Преобладаваше ADIDAS, NIKE,PUMA и разбира се Версаче.Прочутия дизайнер щеше да се изненада много, когато разбереше, че марковите му дрехи се харчеха за невероятните 5-10лв.Обувките вървяха средно за 2-3лв.



О, чудо на чудесата! Невероятно усещане е да стоиш сред толкова маркова стока, която се оказа, че пътува и за Илиянци в София, а и за скъпите магазини по Витошка.Тук цените са фиксирани, но може и да се пазариш. Ако сандалът е малко отлепен може да ти намалят един лев от цената.Чиста далавера. И така доволен и ти и продавача.
На пазар, като на пазар.
Важното е да става алъш-вериша.И търговията да върви.А Версаче? Проблема си е негов.

2 коментара:

Joro Pentagram каза...

За Женския пазар в София чувала ли си?:)

Нина Симеонова каза...

И Женския пазар в София е уникален, но този надмина очакванията ми :)

Последователи