вторник, 25 ноември 2008 г.

Шоуто на Велизар Енчев

Не, драги читатели това не е побългарена версия на прочутото шоу на Лари Кинг.Това, на което станехме свидетели в снощното предаване по телевизия СКАТ си беше чисто наше, българско шоу. Водещият Велизар Енчев беше поканил уволнения от Нова телевизия журналист Георги Коритаров. Дадено беше правото на Коритаров да изкаже своята версия и виждане за това защо беше уволнен. Заедно с него бе и Светла Василева(тя се представи като упълномещено лице на Топлофикация- Правец), която бе гост в едно от последните предавания на Коритаров в сутрешния блок на Нова телевизия. Дотук добре. Страшното стана след като след близо час и половина обяснения и защита от страна на Коритаров, за това че именно Валентин Златев е станал причина за неговото уволнение, в предаването се включи и Кеворк Кеворкян. Почувствал се обиден дето Коритаров четял само части от статията в “Труд”, която известния журналист прибързано(според мене) озаглавил “Рекет”. От екрана започнаха да се сипят такива хули и попържни, че на човек да му стане гадно да слуша. Езикът на г-н Кеворкян беше цветист и пъстър. Не си спомням някога да е използвал такъв език в своето предаване”Всяка Неделя” по БНТ. За разлика от него Коритаров запази самообладание и не се подаде на тона му.
Като слушах това предаване си помислих за миг, че съм попаднала в някакъв зверилник. Помислих си за разликата между добрата жупналистика и това просто да си мислиш, че си велик телевизионер. Човек не може винати да стои на стари лаври и да си мисли,че другите са по-прости от него. А колкото до добрата журналистика си мисля, че Кеворкян първо трябваше да се запознае с тезата на Коритаров и тогава да слага такива квалифициращи и заглавия под статията си. И да се подписва отдолу. Защото подписът на добрия журналист трябва да стои под добра и мотивирана статия.
А не под някаква махленска разговорка.
На такава обаче се превърна предаването по телевизия СКАТ.
А Лари Кинг да гледа и да се учи.

4 коментара:

Анонимен каза...

Поведението на Кеворкян беше недопустимо, както и да го погледнеш - човекът беше пуснал на воля бесовете си. Той в буквалния смисъл вилнееше... И леше повече от странно да иска някой да лъде уволнен, само защото сруг някой бил написал писмо с настояване това да стане... Водещият В. Енчев си беше точно на мястото и постигна каквото трябваше: не загуби нерви, устоя на атаката на Кеворкян да му отнеме воденето на предаването, намери логиката на "повествованието" в тази история, като настояваше за доказателства относно версията за рекет... Изобщо,беше си шоу, де...

Анонимен каза...

[color=#5588aa]
Приветик! И кстати.. есть cупер предложение по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится

[url=http://www.pi7.ru/]Скачать / Смотреть Скачать кино Сафо[/url]
aнекдот для разнообразия :)

Встречаются 2 подружки.
- Привет, Светка, как делишки?
- Да неплохо, Катя, только без конца живот болит.
- Ну, это хуйня, я например без конца вообще жить не могу.

Я 5 часов блуждала по сети, пока не вышела на ваш форум! Думаю, я здесь останусь надолго!
прошук прощения за опечатки.... очень млаенькая кльавиаатура у PDFA!

[/color]

Анонимен каза...

[color=#5588aa]
Как жизнь? Может-быть... есть мега предложение по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится

[url=http://www.pi7.ru]порно мальчик трахает тетю [/url]
aнекдот для разнообразия :)

Ну какой идиот в шутчоной анкете на волпросс: "Самый стршаный член семьи" додумсался отвкетить: "Дедушкпн. "? ? ?

Я 5 ачсов блуждала по сети, пока не вышела на ваш форумс! Думаю, я здесь останусь надолго!
прошу прощения за опечатк... очень маленькая кламвиатура у PDA!

[/color]

Анонимен каза...

Велизар Енчев прави интриги с материали, които той и негови непознати колеги от ДС са писали, така че да не е възможно четенето им без да лапнат пищова. Жалко, че от това е пострадал синът му, а не той самият, не си е струвало плащането на толкова висока цена, за неща, които са толкова вредни и безполезни, колкото и самите непознати придставители на ДС. Дано до си отиват мирно и тихо и не оставят други подобни нещастия като наследство на поколенията и да се научат, че живота е най-скъпият дар, който не трябва да се пропилява за медийни изяви и суета, защото единственото нещо което не се купува е душата, Душа се иска, а не се купува и получаването и зависи от коледния късмет на тези, които не си насилват къмета.

Последователи