сряда, 1 юни 2011 г.

Седмични (по)мисли- 30.05-03.06. 2011

Стана тя, каквато стана! Родната ни журналистика го закъса. Едни се борят за имоти, а други за пари. Все тая, май?

Блъсков осъден за имотите на СБЖ, дължи 280 хил. евро, гонят го от събрание с освиркване

е-vestniк

Знам едно, че Блъсков колкото повече го гониш, толкова по-нахален става. Какво е виновен човекът? Има имоти, защото някой му ги е дал. Кой и как е друг въпрос.
А Васа Ганчева си иска пари, за да пише хвалебствия за предаването на Иван и Андрей, което явно много е закъсало. Ние обикновените хора чакаме вярна и точна информация. Явно няма да я дочакаме от правилните хора в държавата. Ама каква държава,бе? Какви 5 лева?
Информацията се оказа кът. Знаете какво става, когато липсва. Идва ред на дезинформацията. И после на анархията. Някой каза преди време, че анархията е майка на реда.
В същия този вестник Николай Колев- Босия се съсипва да оправдава Васа.

Къде бяхте, негодници? – Николай Колев-Босия до медиите по повод Васа Ганчева


Не била само тя, вика, имало и други като нея. И цитира разни писачи и говорещи братя по (оръжие) перо. Тоест казва, че всички са маскари. Браво на Босия. Нападението е най-добрата защита. Не знам само защо му викат "Босия"?
Ако има класация за най-изненадваща новина, класирам тази за решението на Германия да спре строежа и работата на атомните си централи. Браво на немците. А нашият министър Трайчо Трайков казва, че това е възможно само ако България се засели с немци. Може! Не възразявам. Как бяхме заселени с руснаци цели 45 години? И от това само ползи имахме. Морето ни беше пълно с лагеруващи русначета. Ресторантите също. Рускините идваха тук да си търсят партньори за брак. Аз даже си пишех с едно съветстко другарче. Ех, спомени, спомени. Сега ще видим. Или няма да видим?
Ето какво става по света, а ние се занимаваме с някакви си там хиляда лева. Правят ги на въпрос, като че ли жената ще забогатее с тези пари. Няма, няма. (Не) търсете жената, както се казваше в един френски филм. Или песен?

На фона на тази наша журналистика се развеселих, или не съвсем, от писанията и бисерите от матурите по български език и литература:
"Книгите са прозорец към света, но не са врата.
Който попадне в затвора, трябва да го затворят в килия, пълна с книги, та да чете и да разбере какво е нещастието.
Книгата е нещо много хубаво, носи знания за света, за нещата, които ни заобикалят, но стихотворението ни показва, че от много четене човек може да се пристрасти, да наруши душевното си спокойствие и да влезе в психиатрия. Затова аз избирам да живея.
Чудя се кой си купува днес книги в тази криза. Хората си дават основно парите за хероин - както млади, така и стари.
Далчев е много нещастен. От четене е нямал време да има любима, да се ожени, да създаде семейство и деца. Не е късно да се вземе в ръце и да оправи живота си, не да се оплаква.
Благодаря на Кирил и Методий, че са създали азбуката, за да мога днес да чета книги."

Ей, Делчев, Делчев и ти влезе в историята. Ама в коя?
Гледам в четвъртък по сутрешния блог на BTV как Софиянски се точи да става отново кмет. Както знаете, апетитът идва с яденето. Ама това неговото не е апетит, а направо лакомия.
Доказано било от учените, че GSM-ът причинявал тумор на мозъка. Сега си обяснявам защо някои народни избраници говорят така, сякаш им липсва мозък. А то било от много говорене по мобилния телефон. Но пък като се замисля, преди време казаха, че резерпинът дето го пиеше баба ми за кръвното, бил вреден. А лекарите само това изписваха и пациентите им се чувстваха добре. Да живее прогресът! Нищо не е константно. Всичко тече, всичко се променя. На фона на това новината, че ядем доста сол и вода, заедно с пилешкото месо, направо ми изглежда повече от оптимистична.
Като капак на всичко е, че те идват. Кои? Зелените човечета. Кога? На 12 септември 2011г. това се посочва в доклад на аржентински астроном. Видял ги да се крият зад кометата С/2010- Еlenin.
Няма шега. Вече усещам присъствието им.

Няма коментари:

Последователи