събота, 11 юни 2011 г.

Края на една седмица


Тази седмица много се затрудних при отбелязването на важните събития. Не защото нямаше, а защото не можах да отделя важното от не толкова важното. И за всичко това бе виновна Е. coli
Пустата му ешерихия, така не можаха да установят от къде идва. Ту в краставиците, ту пък в друго нещо. Най-сетне (засега) намериха ,че идва от кълновете. Видя се как работи глобализацията и как западните служби се лутат и маят в търсене на виновника за заразата. Това с кълновете е доста успокояващо за нас българите. Известно е, че те не присъстват много често на трапезата ни. За щастие! Друго е положението при китайските ресторанти. И така българи, преустановете яденето на кълнове и възстановете шопската салата, в която напоследък бяхме принудени да не слагаме краставици. Добре, че не сме заменяли краставицата с кълнове.
Като видях по телевизията на една от сесиите на европейския парламент как един от ораторите размахваше краставица се сетих за един кадър с Никита Хрушчов и неговата обувка. Приликата е случайна.
Наближават избори. Засега две в едно, а може би скоро три в едно. Гледам имената, които се кандидатират за кмет на София и съм направо изумена. Прошко ли да избера или Кадиев? Първото име ми навява едни други мисли, а второто пък възражда едни други спомени. Направо съм раздвоена. Дано не стана и разтроена?!
Минорното ми настроение се подобри от новината, за завърналите се от плен български пилоти.
На 9-ти юни ставаме свидетели на необикновено бърза промяна на времето, прераснала в буря. Снимката е от София рано сутринта:

Съгласих се с израза за промяна на настроението като времето. Съмненията ми за HAARP се възродиха отново.
Края на седмицата ме изненада с новината, че английските служби засекли и задържали голямо количество радиоактивни сушени гъби от България. Установило се, че гъбите са от преди 25 години и са заразени от Чернобилската авария. Не е за вярване как са съхранявани толкова време и дали не са пускани от тях на пазара?


Няма коментари:

Последователи